Cukorpaszta – a szőrtelenítés művészete

Hatékony, higiénikus, tartós.

A cukorpaszta foNévtelen7rradalmian új termék, de a csodaszer nem más, mint egy ősrégi recept felújított változata. A cukorpasztát Kleopátra aranyának is hívták. Az ókori Egyiptomban nemcsak az arcukat festették a nők, hanem törekedtek a nemkívánatos szőrszálak eltávolítására is. Ehhez egy nagyszerű anyagot használtak: víz és cukor keverékét. A cukorpasztát újra felfedezték, és gyógynövényekkel korszerűsítve újjáélesztették ezt az eljárást. Hosszan tartó, selymes bőrt biztosít, csökkenti a szőrtelenítéssel járó fájdalmat és megszűnteti a gyantázás és más szőrtelenítési eljárás kényelmetlen velejáróját, mellék- és utóhatásait. A cukorpaszta számos előnye közül a legfonto10297665_698782743511328_1458347561279942249_nsabb, hogy kizárólag természetes anyagokból készült, nem tartalmaz semmilyen vegyi anyagot, így gyanta érzékenyek esetében is használható, nem okoz irritációt. Mivel fő összetevője a cukor, nincs káros mellékhatása, mely allergiás reakciót válthatna ki. A kezelés végén a bőrön maradt pasztát könnyen, kíméletesen, langyos vízzel el lehet mosni, nincs szükség vegyi anyagra az eltávolításhoz és a szőrtelenítés után a kezelt bőrfelület sohasem ragad.

A paszta nem forró, hanem testhőmérsékletű, így használata nem okoz véletlen égést, nem kellemetlen és nem jelent veszélyt a visszerekre sem, mivel nincs vérbőség fokozás. Minden bőrtípusra és minden testrészen alkalmazható, nőkön és férfiakon egyaránt.

Cukor

A pasztát a szőr növekedésével ellenkező irányba simítgatjuk a bőrre, ez által a paszta teljesen körülöleli a szőrszálakat, átszivárog a tüszőnyíláson, így a szőrszál tüszőben lévő részét is körbeburkolja. Képlékenyebbé válik a 1441326_798782456844689_84371419592822667_nszőr, amit ezután növekedésével megegyező irányba távolítunk el, ezért sokkal kisebb traumát okoz a bőrnek, elkerülve a szőrszálak bőrbe való beszakadását, ezáltal a szőrtüszőgyulladást, illetve a „fordított” eljárásnak köszönhetően már sokkal rövidebb, 3-4 mm-es hosszúságú szőrszálat el tudunk távolítani, ami kényelmesebbé teszi főleg a nyári napjainkat. Ez az eljárás hosszútávon elősegíti a szőr elvékonyodását, majd a tüsző összeomlásával a végleges szőrtelenítést.

Cs10917213_829489067107361_3061361293591742451_oak a szőrhöz magához tapad, így többször is felvihető az adott bőrfelületre, a szőrt teljesen eltávolítja, és nem hagy hátra a tüszőbe tört szőrszálakat, vörös, irritált bőrt. Gyengéden távolítja el az elhalt hámsejteket, így a kezelés lényegesen kevésbé kellemetlen, az eredmény pedig hosszan tartó, bársonyos sima bőr.

   Névtelen8Nagyon higiénikus, mivel a kozmetikus csak egyszer nyúl az anyaghoz, illetve csak egyszer használható fel a paszta. Illetve a cukorban, mint tartósítószerben, a baktériumok nem képesek szaporodni. Környezetbarát. Alkalmazható ekcéma, pikkelysömör, cukorbetegség, visszeresség, hajszálértágulat esetén is.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s