Téli bőrápolás

A tél meghozza a hideget, a havat, a jeget, a szelet. Bekapcsoljuk a fűtést, viszont megfelelő párologtatás hiányában a lakás levegője kiszárad, mely arcunkra is hatással van. Bőrünk dehidratálttá, egyre érzékenyebbé válik. Hideg időben még azok is küzdhetnek a száraz bőr kellemetlen tüneteivel, akiknek egyébként nem száraz a bőrük.

IMG_1495

Ebben az évszakban a megelőzés kerül előtérbe.

  • Óvjuk bőrünket a fagyás ellen.teli-sminkkaprazat
  • Sokszor tartalmasabb hidratáló krémre van szüksége arcunknak, hisz ez az a testrészünk, ami állandóan ki van téve a hidegnek, szélnek, illetve ő érzékeli leginkább a nagy hőmérséklet különbségeket, amikor a hidegről hirtelen bemegyünk egy meleg helyiségbe és fordítva. Érdemes olyat választani, ami jótékony hatással van a bőrvédő lipidrétegére, támogatja, pótolja azt, hidratál, optimális vízháztartás helyreállítását segíti.
  • Hámlasztással nemcsak megújítjuk bőrünket, de az elhalt hámsejtek eltávolításával utat nyitunk a krémeknek és azok hatóanyagainak, mellyel biztosítjuk, hogy azok a bőr mélyebb rétegeiben is ki tudják fejteni jótékony hatásukat. Mindezt még heti egyszeri radírozzál is fokozhatjuk.women winter snow kissing snowman 1920x1200 wallpaper_www.wall321.com_13
  • Figyeljünk otthonunk páratartalmára, ha nincs is párásító készülékünk, fűtési szezonba mindig legyen egy tál víz a radiátoron.
  • Kerüljük a hosszas, forró vizes fürdőt, inkább langyos vízzel zuhanyozzunk. Átfagyva viszont jólesik beülni egy kád meleg vízbe, de mindig figyeljünk arra, hogy használjunk fürdőolajat, vagy olaj tartalmú készítményt a vízben.
  • Sportoljunk, szaunázzunk időközönként vagy rendszeresen.
  • Sokan szeretjük a kávét, előszeretettel fogyasztjuk, viszont ne felejtsünk el utána mindig inni egy pohár vizet, mivel a kávé vízelvonó hatású, fontos, hogy ezt pótoljuk.
  • Az erős fűszerek irritálják az arcbőrt, a nagy mennyiségű só, pedig vizet von el a szervezettől, érdemes a téli időszakban ezeket még inkább elkerülni.BD2C5T-cold-sore_2602585b
  • Ne feledkezzünk meg szánk ápolásáról se, védekezzünk a cserepesedés ellen.
  • Óvjuk kezeinket is kesztyűvel.
  • Ne feledkezzünk meg a nap sugarainak káros hatásaira sem. Érdemes védenünk kezeinket, arcunkat a leégésért felelős UVB és az öregedés-, bőrrák kialakulásában is szerepet játszó UVA sugarak ellen, melyek ilyenkor is erősek, főleg ha a hó még vissza is veri a fényét. Mielőtt a szabadba mennénk, 15 faktoros fényvédő krém használatával megelőzhetjük és megvédhetjük bőrünket a napsütés káros hatásaitól, de ne hagyjuk otthon a napszemüveget sem.

index

Papíron már lassan itt a tavasz, és nagyon várjuk is, de azért ne lazítsunk, sajnos még hideg van, úgyhogy figyeljünk magunkra és a bőrünkre!heart

Leave a comment