Mindennapi arctisztítás fontossága

Miért fontos minden nap reggel és este arcot mosni?

  • Először is, frissítő hatása van.
  • Másrészt, a modern arclemosók hatékony tisztító hatóanyagokat tartalmaznak. Eltávolítják a szennyeződéseket, a zsíranyagot, a sminket, ami napközben érte az arcunkat. Mindeközben, kíméletesek a bőrhöz, hiszen nem távolítják el a bőr védelmét szolgáló hidro lipid rétegét.
  • Harmadrészt, éjszaka méregtelenít a szervezet, így a reggeli arcmosás szintén elengedhetetlen a napi szépségápolási rutinunk során.
  • Végül, de nem utolsó sorban, a bőrápolás eredményességét 70%-ban a helyes bőrtisztítás határozza meg.

IMG_1690

Elengedhetetlen a megfelelő arctisztítás ahhoz, hogy mindaz, amivel utána táplálni, ápolni szeretnénk a bőrt, az ki tudja fejteni hatását, fel tudjon maximálisan szívódni, és a hidratáló krém felkenésével ne masszírozzunk koszt, baktériumot, szennyeződést is a bőrünkbe.

90148

Pattanásos bőr esetén kifejezetten fontos, hiszen a mitesszerek baktériumokat is tartalmaznak, ami a bőrre kerülve gyulladásokat okozhat. Az is fontos, hogy ne tartalmazzon erős „vegyszereket” és alkoholt sem, illetve szárító hatóanyagokat, mivel ennek a bőrtípusnak a szárítása még több pattanást fog eredményezni.

IMG_1689

Aki az arctisztító tej mellett teszi le a voksát, FONTOS, hogy utána mindig használjon tonikot, mivel a bőr pH értéket vissza kell állítani az  arctej után.

arc1

A mai modern szappan mentes szappanok csak a nevükben szappanok, valójában gél, lotion, hab állagú, kíméletes, de hatékony arctisztítók, melyek pH semlegesek, nem száríthatják a bőrt, és a legtöbb esetben még olyan hatóanyagokat is tartalmaznak, melyek bizonyos bőrproblémákra lettek kifejlesztve. Így például, egy pigmentfoltos bőr esetében, már az arctisztító is tartalmaz olyan hatóanyagokat, melyek a melaninképződést szabályozzák, vagy pattanásos bőr esetén, a faggyúműködést szabályozzák.

Sajnos sokan tusfürdőt, kézmosót, szappant használtok az arcotok tisztítására, azonban ezek a termékek nem erre a területre és nem erre a bőrre lettek kifejlesztve, így sokkal többet tudtok ártani vele, mint használni. Másrészt, ezek a készítmények eltávolíthatják a hidrolipid réteget, ezáltal megszüntetve a bőr védelmi vonalát.

imagesCAV7QMZ1

Arctisztítás után mindig használjuk bőrtípusnak megfelelő szérumot és hidratáló krémet. Ezzel biztosítjuk bőrünk megfelelő ápoltságát, fiatal kinézetének megtartását.

Kirakat_folia_teljes_brosura_Oldal_20 másolata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s