NYÁR ÉS SMINK

Nőként nem szeretünk smink nélkül mutatkozni. Igaz ez a reggeli ébredésre, az esti találkozóra, a csajos beszélgetésekre, a téli síelésre, a wellness hétvégére és természetesen a nyári nyaralásra is.

18a64642e0133baf81fa53f0a059b5dc

Sok fórumon olvasom, és hozzám is többen fordultok azzal a kérdéssel, hogyan tudnátok és mivel tartóssá, sok esetben vízállóvá tenni a sminketeket.

A vízálló termékek elég jó, de sajnos nem minden esetben tökéletesek, ezt tapasztaltam én is, és Ti is erre panaszkodtok. Másrészt, elég sok vita övezi a kérdést, hogy a mindennapi smink, főleg nyáron, mennyire egészséges a bőrnek, persze ez a kérdés télen, vagy akár az év többi részében sem kevésbé kisebb volumenű.smp0007995_veer

Bevallom, ezzel a problémakörrel az utóbbi években keveset foglalkozom, nem tesztelem a különböző termékeket sem. Ennek oka, hogy sminktetoválásom van. Tetovált a szemöldököm, a szemhéjam és a szám is. Sőt, a szempilla spirált 3D (vagy 1D, ki hogy nevezi) szempilla hosszabbítással szoktam helyettesíteni, így tökéletesítve a mindennapi sminkemet.

Területek

Tőletek tudom, hogy sokan féltek a sminktetoválástól, hisz nem csak szépet látni az utcán, barátnők arcán, és egy szép sminktetoválást meg lehet, hogy észre sem veszünk. Az is igaz, hogy mindenkinek más tetszik. Lehet, hogy amit mi borzalmasnak látunk, másnak az a legszebb és pont olyat akart. Van, aki azt szereti, ha szinte észrevehetetlen, van, akinek az a jó, ha minél jobban látszik. Mások vagyunk, el kell fogadni.

Elrontott 1

Persze van egy másik oldal is, amikor valakinek egy betegség, sérülés, kötelezően szedett gyógyszer okozta, vagy a kor előrehaladtával hiányos a szemöldök szőre, kevésbé hangsúlyos a szeme, mivel ritkább a szempillája, elmosódott, kisebb a szája. Ebben az esetben is sokszor, vagy talán még többször kerül előtérbe a sminktetoválás gondolata.

A divat azonban az elmúlt időszakban arra felé tendál, hogy a sminktetoválás egy szinte láthatatlan, diszkrét smink, halkan megjegyzem, nekem pont ez tetszik. Kiemel, korrigál, szépít, de nem erőszakosan, csak finoman. A sajátomat is ennek a fényében csináltattam, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint amikor vendégeim csodálkozva, hitetlenkedve néznek rám, hogy nekem tényleg van sminktetoválásom. Volt, aki nagyítós lámpa alatt nézte meg a tetovált szemöldök szálaimat. Sokszor azt hiszik, hogy pl. a szemöldököm, vagy a szám “magától ilyen szép”. Sajnos ennyire én sem vagyok szerencsés. De legalább látják, hogy lehet ezt így is, hiszen Ők is egy láthatatlan kis csalásra vágynak. Általában ezen a ponton döntik el, hogy tervezzük meg az övékét is. Aztán mérünk, rajzolunk, korrigálunk, hozzáteszünk, elveszünk, vékonyítunk, vastagítunk, javítunk, szépítünk. Végül eljön a várva várt pillanat, “Na ez az, amit szeretnék!”. És csak nézik magukat a tükörben, tetszik nekik a látvány, majd hazafelé az összes kirakatba is belenéznek, vagy a piros lámpánál a visszapillantó tükörbe, majd egyre inkább erősödik az elhatározás, hogy ezt a sminket szeretnék minden nap viselni.

IMG_9321

Majd időpont egyeztetés, persze figyelembe véve minden programot, és az elsőre ugyan félve, de azért várva várt nap. Vajon mennyire fog fájni, biztos olyan lesz-e, mint a rajz, stb. kérdések kavarognak mindenkiben. De amikor a végeredményt meglátják a tükörben, mindenki boldog. Persze, hogy én is, mert annyira jó látni az örömötöket, hogy magabiztosabb, még szebb kinézetetekhez hozzájárulhattam és számotokra szépet “alkottam” Veletek együtt.

IMG_3836 (2)
70 éves kedves vendégem, akinek a szemöldöke lett tetoválva szálas technikával. Most tervezzük a szemhéjtetoválását 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s