Hámlasztás, de melyik milyen?

Szeretném veletek megosztani a különböző hámlasztó kezelésekkel kapcsolatos tapasztalataimat, fontos információkat.

hamlaszto-kezelesek

Egyrészt azért, hogy aki még hezitál, hátha kedvet kap valamelyikhez, másrészt, hogy mindenki tudja mi vár rá.

Azt már írtam, hogy hámlasztással az alábbi bőrproblémák kezelhetőek:

 • akinek a bőre elhanyagolt, régen kezelt
 • akinek a bőre egyenetlen felszínű
 • aki ráncosodik
 • akinek a bőre egyenetlenül pigmentált, napfény, szoláriumozás károsította
 • akinek bőre fáradtnak, vitalitást vesztettnek tűnik
 • aki pattanásoktól és hegektől szenved
 • akinek a bőre zsír-, illetve vízhiányos
 • aki gyors és eredményes kezelést szeretne

Mert a hámlasztó kúrával a bőr átjárhatóvá válik, felgyorsul a sejtképződés, javul a hatóanyag felvétel, a bőr már egyetlen kezelés után is feszesebb és rugalmasabb lesz, a bőrfelszín egyenletesebbé válik, halványodnak a pigmentfoltok, csökken a ráncok mélysége, problémás bőr esetén kevesebb miteszer és pattanás keletkezik, helyileg felgyorsul a mikro keringés az erekben, javul a nyirokkeringés és az anyagcsere, kollagén és elasztin termelődés fokozódik, javul a bőr tónusa.

Sokan félnek a hámlasztástól, mert a legtöbb emberben az a tudat él, hogy ilyenkor 2 hétig ne lehet utcára menni, nagyjából leesik a feje a vendégnek, levedlik a bőre, borzalmasan néz ki.

Létezik ilyen kezelés, de csak bőrgyógyász végezhet. A Beauty Kozmetikában szinte láthatatlan, de nagyon hatásos hámlasztó kezeléseket csinálunk.

5

Alapvetően 2 különböző hámlasztó eljárás közül választhattok a Beauty Kozmetikában. Az egyik a mechanikai, a másik a kémiai, vagy savas peeling. Minden hámlasztó eljárás után kerülni kell a napfényt, szoláriumot és fényvédővel ellátott nappali krémet kell használni.

A mechanikai hámlasztás a Mikrodermabárzió és a Dinamikus vízsugár peeling. Mind a két eljárásnak a lépései azonosak. Letisztítás után elvégezzük a gépi hámlasztást, vagyis végigmegyünk a kezelni kívánt területeken, majd pakolással, hidratálással, hatóanyag bevitellel, masszázzsal zárjuk a kezelést (ki, mit szeretne) és hidratáló krémmel, fényvédővel búcsúzunk a vendégtől. Mindkét metódus végezhető az arcon, nyakon, dekoltázson, mellkason, háton. Ezeknél az eljárásoknál nem kell tartani attól, hogy otthon hámlani fog a bőrünk, mert ez a kozmetikában történik meg.

A Beauty Kozmetikában végzett különböző savas hámlasztó kúrák alapvetően hasonlóak, de mégis különbözőek. Fokozatok is vannak az eljárások között, attól függően, hogy kinek mi a szimpatikus, ki milyen mélységű, erősségű peelinget szeretne, vagy mit bír el a bőre. Ezeknél a kezeléseknél alapvetően otthon hámlik le a bőr, de ez szinte észrevehetetlen, finom púderszerű hálást eredményez, amit a tapasztalatom szerint a vendégek egyáltalán nem vesznek észre, maximum, ha sötét ruhát vesznek fel, és sokszor reklamálnak is a hámlás hiánya miatt. Persze, értem én, ha már hámlasztás, akkor legyen hámlás is.De közben ez az a része a peelingeknek, amitől a legjobban tartanak a vendégek. Milyen lesz, hogy fog kinézni az arca, hogy fog tudni menni dolgozni, vásárolni, hogy viszi a gyereket óvodába, iskolába, ki tud-e majd menni az utcára, stb. Komoly, erőteljes hámlást kozmetikusok nem csinálhatnak, gondolok itt a bőrgyógyászok által alkalmazott eljárásra. Mélyhámlasztást én is csinálok a kozmetikában, melynek különböző erősségei vannak, a púderszerű hámlást okozótól az erősebbig, így a savfüggő vendégek részére is van remény. Számukra korpaszerűen hámló bőrt tudunk eredményezni. Magamnak legtöbbször ezt szoktam csinálni, a vendégeim már tudják, hogy savfüggő vagyok és a bőröm is savedzett, szóval nekem ez az alap ősztől tavaszig, a gyengébbeket nyáron szoktam választani havonta egyszer. Azt tudnotok kell, hogy nálam ez nem annyira szakmai ártalom, mint inkább „felhasználói” függőség. Tinédzser korom óta szenvedek a zsíros arcbőrömmel, az évek alatt több rossz kozmetikusnál jártám, mint jónál, akik inkább rontottak rajta, mint segítettek. Többen, amikor nézitek az arcomat, ezt nem hiszitek el. Persze, nem egy porcelán baba arcom lett, a régi nyomok egy része még látszik, de már halványan, a felszíne sokkal egyenletesebb, megszűnt a rengeteg apró, gombostű fejnyi, pici komedó a homlokomon, a gyulladt, nagy gumókkal sincs tele az arcom és sokkal kevesebb pattanás alakul ki.

Fontos tudni, hogy a savas eljárásoknál, még a mélyhámlasztás esetében is, a hámlás azért sem látványos, mert az arcbőr nem egyszerre mindenhol kezd el hámlani, hanem fokozatosan, 1-2 nap alatt hámlik le.

De kezdjük az elején, a gyengébb kémiai peelingekkel.

img_7634

Az első és legrégebbi a hámlasztó kezelések közül a gyümölcssavas, AHA kezelés, a Glycopure termékcsaláddal. Enyhe csipkedést érezhetünk, amikor a sav felkerül a bőrre, de nem kellemetlen a kezelés.

 1. Letisztítjuk a bőrt a speciális szappanjával.
 2. Enzim peeling port kikeverjük egy kevés vízzel, ecsettel felvisszük a bőrre, kézzel 3 percig jól átdörzsöljük, majd hagyjuk hatni 8 percig, ami után letöröljük.
 3. Zsírtalanító folyadékkal jól áttöröljük a bőrt.
 4. Ecset segítségével felvisszük az AHA gyümölcssavat, amit a kezelések számától függően, 4, 6, 8, 10, 12, 15 percig hagyunk hatni a bőrön.
 5. Semlegesítőt viszünk fel a bőrre.
 6. Nyugtató pakolást viszünk fel a bőrre, melyet alginát maszkkal teszünk még hatékonyabbá.

 

ester-c1A következő kíméletes hámlasztás az Ester-C termékcsaláddal végezhető, amely még azoknál a vendégeknél is alkalmazható, akik vékony felhámmal, érzékeny bőrrel rendelkeznek, illetve azoknál is, akiknek nem szabad, hogy kipiruljon a bőre, pl. hajszálértágulat, rozacea esetén.

A kíméletes, de mégis nagyon hatásos mandulasav kipirosodás nélkül fejti ki hatását, kellemetlen csípő, égető érzés nélkül. Azonban, akinek a bőre megengedi, lehet vele egy fokozatosan erősödő peeling kúrát is végezni, az erőteljesebb eredmény elérése, még hatékonyabb, még mélyebb bőrmegújítás érdekében.

 1. Letisztítás a termékcsalád szappanjával.
 2. Rizsselyem peeling port kikeverünk kevés vízzel, majd ecset segítségével felvisszük a bőrre és jól átdörzsöljük vele a bőrt.
 3. Ecsettel felkenjük a kezelendő felületre a 15%-os mandulasav peelinget.
 4. Semlegesítünk.
 5. Hatóanyagban gazdag szérumot simítunk a bőrbe.
 6. Bőrtípusnak megfelelő pakolás felhelyezése, mely kiegészíthető egy kényeztető, relaxáló arc- és dekoltázsmasszázzsal.
 7. Fényvédő faktorral rendelkező hidratáló krémet simítunk a bőrbe.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a masszázskrém eloszlatása alatt éreznek enyhe bizsergős, csipkedést a vendégek, és nem akkor, amikor a sav van a bőrükön.

gigipeptide

Hasonló kíméletes, lágy hámlasztás érhető el a legújabb Nutri Peptide termékcsaláddal is, de erről részletesebb információval csak a későbbieken tudok szolgálni Nektek, még annyira új.

 

recovery-comElérkeztünk az erőteljesebb, de mégis biztonsággal végezhető Recovery mélyhámlasztó kezeléshez. Ennél a termékcsaládnál is több féle erősségű sav létezik, mely lehetővé teszi az érzékenyebb bőrűeknek is a mélyebb peeling lehetőségét. Ez egy biztonságos, de mélyebbre ható hámlasztó kezelés, még akkor is, ha nem feltétlenül okoz látványos hámlást. A Recovery peeling elvégzésének fontos és elengedhetetlen feltétele, hogy a kúra megkezdése előtt 2 héttel el kell kezdeni az otthoni termékek használatát és a kúra ideje alatt is csak ezeket lehet alkalmazni. Ennek oka, hogy ez mélyen hat, erőteljesebb és az otthoni termékek használatával kiderül, ha sav érzékenyek vagyunk, így nem kerül egy erőteljesebb koncentráció az arcunkra, illetve felkészítjük vele az arcbőrt és a kívánt eredmény is csak ebben az esetben érhető el.

A kezelés közben erőteljesebb meleget érzünk, enyhe csipkedéssel. Ennél a típusnál nem növekszik a savban töltött idő a kezelések előrehaladtával, mindig ugyan annyi. A kezelés napján enyhén kipirulhat a bőr, mint amikor egy picit megkapja az embert a nap, de másnapra teljesen elmúlik a pirosság.

 1. 2 héttel a kezelés megkezdése előtt el kell kezdeni használni az otthoni termékeket minden reggel és este. Ez semmi különöset nem jelent, csak használni kell egy speciális szappant és tonikot, illetve egy éjszakai krémet.
 2. A kezelés első lépése, hogy letisztítjuk a bőrt.
 3. Enzim peeling por és víz keverékével 3 percig dörzsöljük az arcot, majd a 8 perces hatóidő letelte után lemossuk.
 4. Ecset, vagy gézlap segítségével felvisszük az arcra a hámlasztó peelinget.
 5. Szérumot simítunk a bőrbe.
 6. Feltesszük a finom pakolást.
 7. Mint minden hámlasztó kezelést, ezt is fényvédő faktorral ellátott hidratáló krémmel zárjuk.
 8. Folytatni az otthoni termékek használatát a meghatározott módon.

 

Így zajlanak a különböző hámlasztó kezelések. Remélem mindenki választ kapott a kérdéseire és a jövőben kevésbé tartotok majd ezektől az eljárásoktól.

 1257921

Aki nem annyira kalandvágyó, hogy egy erőteljesebb hámlasztást is kipróbáljon, vagy a bőrtípusa miatt nem választhatja ezt az eljárást, de érdekli, hogy is zajlik és milyen is ez vendég szemszögből, az alábbi linkre kattintva, elolvashatja az erőteljes mélyhámlasztás kúra tapasztalataimat.

https://beautykozmetika.wordpress.com/2016/10/27/milyen-egy-recovery-melyhamlasztas-kura-hogy-es-mit-eltem-meg-naprol-napra-6-heten-at/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s